Return to site

Alumínium Kerítések legfontosabb tudnivalók

Készíttesse alumínium kerítését velünk Győr- Moson- Sopron megyében!

Az alábbi kérdésekre kaphat közérthető válaszokat ebben a cikkben.:

  • Miért jó az alumíniumkerítés?
  • Miért inkább alumíniumból csináltassunk kerítést mint fából?
  • Mennyibe kerül egy átlag alumíniumkerítés?
  • Mitől függ, hogy lehet-e alumíniumból kerítést csináltatni az udvarra?
  • Mennyi időre tart ki jó állapotban egy alumíniumkerítés?
  • Hogyan fessük az alumínium kerítést?​
  • Az alumínium kerítés előnye a fával szemben​

Az alumíniumkerítés mellett nagyon sok érv szólhat. Az alumínium felhasználása a mai modern világban nagyon sokrétű. Korszerűen használható a különböző építőipari termékek között mint például ajtó, ablak, beltéri elválasztók, korlátok, előtetők, árnyékolók, kerítések és még sorolhatnánk.

Az alumínium az utóbbi években nagyon divatos lett kerítések kivitelezésénél. Nagyon szép, modern modellek léteznek a kivitelezett termékek között a piacon. Igazán széppé varázsolja lakókörnyezetünket legyen szó családi házról vagy társasházról, lakóparkról.

Az alumíniumkerítések sokféle stílusban készülhetnek, lehet modern, klasszikus, letisztult, kovácsoltvasat idéző, egészen egyszerű vagy kacifántos vonal vezetésű, lehet átlátható vagy teljesen zárt.

Az alumínium, mint nyersanyag egy jól megmunkálható anyag. Fajsúlyát tekintve könnyűnek mondható a fémek között. Hegestéssel szinte észrevehetetlen felületet tudunk biztosítani az összeillesztéseknél. Az alumíniumból készült termékek felületkezelése a legvégső fázisként szerepel a gyártás során mely egy speciális eljárási művelet.

Hogyan fessük az alumínium kerítést?

A porfestés egy időtálló felületkezelési módszer, melynél a felületre felszórt festéket egy égetőkemence segítségével égetnek a felületre.

Ez a festékfelület szinte örökös, nem igényel semmiféle felületkezelést az elkövetkező évek során. Az UV védelem is biztosított ezzel a festési formával így a kerítés megőrzi a színét, felületének eredeti állapotát. Amíg e tulajdonságokat az alumíniumkerítéseknél felsorolhatjuk a felületkezeléssel kapcsolatosan, a fából készült kerítésekről ez nem mondható el.

Az alumínium kerítés előnye a fával szemben

A fa egy nagyon szép, dekoratív, melegséget, természetességet nyújtó alapanyag a kerítés gyártásában, azonban a felületkezelése nem egyszerű. A fa felületkezelése történhet pácolással vagy festéssel, de az időjárás viszontagságaival nehezen veszi fel a harcot.

A fa felülete csak akkor marad szép, ha évente újra és újra átfestjük. Tehát a kerítésünk folyamatos törődést igényel, ha fából készítjük, míg az alumíniumkerítésük, későbbi felületkezelés nélkül is hosszú-hosszú évekre szép újszerű marad. Ezért ha a későbbiekben nem akarunk a kerítés fa elemeinek festegetésével bajlódni a szép állapot megőrzése érdekében, akkor mindenképp az alumíniumkerítést válasszuk.

Az alumíniumkerítés nem sorolható a legolcsóbb kerítések közé. Az alumínium, mint nyersanyag sem olcsó és a megmunkálása is időigényes folyamat a szép egybefüggő felületek eléréséhez. De hosszútávra gondolkodva azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk, hogy megéri az árát. Az alumíniumkerítések felületkezelése időtálló így csak egyszer kell kifizetnünk a magasabb árat. Nem kell a későbbiekben festésre, felújításra energiát, időt, pénzt költenünk. Az alumíniumkerítések árát éppúgy, mint a többi alapanyagból készült kerítés árát a megrendelő által támasztott igények, elképzelések határozzák meg. Mivel a lehetőségek korlátlanok, így az árak is nagyon változóak lehetnek.

Az alumíniumkerítések minden környékre és minden környezetbe tökéletesen beleilleszthetőek, mivel a kivitelezés mindenféle stílust képes formába önteni. Az alumíniumkerítés kialakítása semmilyen módon nem tér el a többi alapanyagból készült kerítés kialakításától. A falazott kerítésre történő rögzítés ugyanolyan módon történik, mint más kerítés vagy kapu elemeknél, nem igényel külön figyelmet a kőműves szakembertől az előkészítés tekintetében. Hogy készülhet-e egy adott ház köré alumíniumkerítés, mondhatni minden esetben a megrendelő döntésén múlik, mert minden kerítés modell kivitelezhető, legyártható alumíniumból legyen az bármilyen stílusirányzat.